logo


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


    Την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, και την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023, το πρώτο και το δεύτερο τμήμα σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, και στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής, με την εκπαιδευτικό κυρία Βαλεντίνα Κουρούμαλη, συνοδούς την κυρία Ιωάννα Γιαννίκου και τον κύριο Νικόλαο Πατούχα, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση (ΕΡΤ).

  Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία και επαφή των μαθητών/υποψηφίων Γ-βάθμιας εκπαίδευσης, με το συγκεκριμένο επαγγελματικό περιβάλλον που περιλαμβάνει πολλές, διαφορετικές και σύγχρονες μορφές εφαρμογών Πληροφορικής.
   Ξεναγηθήκαμε σε διαφορετικά studios εγγραφής (ειδήσεων, αθλητικής και μουσικής ραδιοφωνικής εκπομπής) καθώς και σε control studio ειδήσεων. Γνωρίσαμε και συγκρίναμε τις αρχικές μεθόδους παραγωγής ηχητικών εφέ, εξοπλισμό καταγραφής εικόνας και video, με τις σημερινές πλήρως ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Ήρθαμε σε επαφή με επαγγέλματα που μας ήταν άγνωστα αλλά θεμελιώδη για την παραγωγή του τελικού αποτελέσματος όπως το γνωρίζουμε ως θεατές/ακροατές. Ακούσαμε από τους εργαζόμενους για τις δυσκολίες αλλά και τις ευχάριστες στιγμές της εργασιακής καθημερινότητας.
   Η επίσκεψη βοήθησε στην διεύρυνση των επαγγελματικών οριζόντων των μαθητών μας, στη γνωριμία με ένα αξιόλογο περιβάλλον εργασίας, στην αναγνώριση των επαγγελματικών δυσκολιών αλλά και στην πολιτιστική προαγωγή τους.
   Ευχαριστούμε την ΕΡΤ για την θερμή υποδοχή αλλά και την εξαιρετική ξενάγηση. Ευχαριστούμε για την θετική διάθεση απάντησης κάθε απορίας μας.
   Ευχαριστούμε θερμά τα Μουσικά Σύνολα που μας τίμησαν καλώντας μας να παρακολουθήσουμε, μέσα από το studio παραγωγής, την εκτέλεση μουσικού κομματιού που δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί επίσημα και εκτελέστηκε αποκλειστικά για εμάς. Το μουσικό έργο είχε θέμα τον γεγονός του Ζαλόγγου και θα παρουσιαστεί στο κοινό, πρώτη φορά το Σάββατο 11 Νοεμβρίου.
   Τέλος, ευχαριστούμε τους μαθητές μας για την άψογη συμπεριφορά και τις εύστοχες παρατηρήσεις/ερωτήσεις τους.

Βαλεντίνα Κουρούμαλη,
7 Νοεμβρίου, 2023