logo


Θεατρικός Όμιλος

Θεατρικός όμιλος

Κατά το σχολικό έτος 2022-23 θα λειτουργήσει στο σχολείο μας θεατρικός όμιλος με την καθοδήγηση της Δ/ντριας κ Δούκα Δέσποινας Δρ Φιλολογίας

Η θεατρική ομάδα του σχολείου  προετοίμασε και παρουσίασε Θεατρικό Αναλόγιο με τίτλο «Κωστή Παλαμά Τρισεύγενη», με τη συμμετοχή 15 μαθητών/τριών της Α΄  και Β΄ τάξης του σχολείου και σε διασκευή και επιμέλεια της Δ/ντριας του σχολείου  Δέσποινας Δούκα Δρ Φιλολογίας. H διασκευή του παλαμικού θεατρικού έργου Τρισεύγενη σε συνδυασμό με άλλα σχετικά έργα του Παλαμά από την εκπαιδευτικό, αποτελεί υλικό που παρήχθη στο πλαίσιο του θεατρικού ομίλου. Το θεατρικό αναλόγιο παρουσιάστηκε στην εκδήλωση «Ο θεατρικός Παλαμάς» στην Μεγάλη Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (5.5.2023) σε συνεργασία του σχολείου με το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά, το ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ και τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσό». Στη συνέχεια, τα παιδιά του ομίλου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Παλαμά και παρέλαβαν βιβλία ως τιμητικό έπαινο για τη συμμετοχή τους από το Ίδρυμα Παλαμά.

Ο όμιλος συμμετείχε στην 16η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής με την ίδια παράσταση (14.5.2023) την οποία παρουσίασε και στη σχολική κοινότητα στο θέατρο του σχολείου μας(18.5.2023).

Υπεύθυνη του ομίλου: Δέσποινα Δούκα, Δρ Φιλολογίας, Δ/ντρια του 2ου ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής.

Θεατρική Ομάδα

Η καλλιέργεια της καλλιτεχνικής παιδείας και ιδιαιτέρως της θεατρικής ξεκινά από το 2007, όταν δημιουργήθηκε η πρώτη θεατρική ομάδα του σχολείου, με την αρωγή του Δήμου Αγ. Παρασκευής. Από την πρώτη θεατρική παράσταση που ετοίμασαν οι μαθητές/τριες μας – “Μπαμπάδες με ρούμι”  και την επόμενη “Με δύναμη από την Κηφισιά”, μέχρι σήμερα, σχεδόν κάθε χρόνο (εκτός από την εποχή της πανδημίας) η θεατρική ομάδα προετοιμάζει και παρουσιάζει ένα θεατρικό έργο. 

Το παραμύθι χωρίς όνομα (2013)

Το έκτο πάτωμα (2014)

Ζητείται ψεύτης (2015)

Ζητείται ψεύτης (2015)

Η φαλακρή τραγουδίστρια (2016)

Η φαλακρή τραγουδίστρια (2016)

Η μικρή μας πόλη (2017)

Η μικρή μας πόλη (2017)

Η παγίδα (2018)

Η παγίδα (2018)

Η αλφαβήτα της εφηβείας (2019)

Η αλφαβήτα της εφηβείας (2019) 

Παρακολούθηση παραστάσεων

Για την καλλιέργεια της αισθητικής αγωγής των μαθητών/τριών το σχολείο διοργανώνει την παρακολούθηση τουλάχιστον μιας θεατρικής παράστασης σε επιλεγμένα θεατρικά έργα για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων.

Επίσης, κατά καιρούς και με πρωτοβουλία εκπαιδευτικών του σχολείου διοργανώνονται, εκτός διδακτικού ωραρίου, για όσους εκπαιδευτικούς και μαθητές επιθυμούν, παρακολουθήσεις παραστάσεων θεατρου, χορού, μουσικής  (με τη συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών). Μερικές από τις “εξορμήσεις” μας:

  • Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015, 24 άτομα από το 2ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής-μαθητές και καθηγητές-παρακολούθησαν στο θέατρο Ολύμπια τον “Καρυοθραύστη” του Τσαϊκόφσκι-ένα από τα πιο διάσημα μπαλέτα όλων των εποχών- σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα. Το Μπαλέτο και η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση των Γιώργου Βράνου και Ζωής Τσόκανου έδωσαν μία καταπληκτική παράσταση

    .

  • Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 μαθητές και καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής παρακολούθησαν μπαλέτο στον πάγο “Η λίμνη των κύκνων” από το  Μπαλέτο στον Πάγο της  Αγίας Πετρούπολης στο θέατρο Badminton.
  • Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014,  μαθητές και καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής παρακολουθήσαν στο Badminton την παράσταση ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ.
  •