logo


Eκπαίδευση του συνομηλίκου προς το συνομήλικο για τον Σχολικό Εκφοβισμό.

afisa_s2

Το σχολείο μας συμμετέχει με τρεις μαθητές από την Α΄τάξη ( Γιαννακοπούλου Ελένη, Ζαχαριάδη Δανάη και Καραχάλιος Κων/νος) και μια  καθηγήτρια – σύνδεσμο ( Δελλαπόρτα Θεοδώρα ΠΕ10), στην καινοτόμο δράση που οργανώνει η Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας: “εκπαίδευση του συνομήλικου προς το συνομήλικο” (peer to peer education). Αποτελεί μια ολοκληρωμένη  πρόταση παρέμβασης για την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού των  εφήβων στο σχολικό περιβάλλον, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  ComeniusRegio 2013-2015 της Διεύθυνσης Δ.Ε. Β? Αθήνας με τίτλο:  «Εκφοβισμός των Εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό  περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου». Στη σύμπραξη συμμετέχουν από την Ελλάδα: η Διεύθυνσή Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής, η Μονάδα Εφηβικής  Υγείας της Β? Παιδιατρικής Κλινικής Π & Α Κυριακού του Πανεπιστημίου  Αθηνών και από την Κύπρο: το Επαρχιακό Γραφείο Εκπαίδευσης Πάφου, το  Α? Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ? Πάφου και το Πανεπιστήμιο «Νεάπολις»  Πάφου. Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών/τριών σε θέματα σχολικού εκφοβισμού, που θα πραγματοποιηθεί σε  τέσσερις ημερίδες – συναντήσεις. Στη συνέχεια αυτοί/ες οι  μαθητές/τριες θα μεταφέρουν το μήνυμα στους συμμαθητές τους προωθώντας θετικές πρακτικές και δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του  προβλήματος.Για πληροφορίες σχετικά με το έργο πατήστε ΕΔΩ:

  • Πρώτη συνάντηση: 17/02/2015 στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής.

Με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριών προσδιορίστηκαν έννοιες σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό, με την καθοδήγηση της κ. Τόνιας Παπατριανταφύλλου (υπεύθυνη του προγράμματος). Στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση και συζήτηση  σχετικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό, με συντονιστή  τον ιατρό κ.  Κορμά Γιώργο από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β?  Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π.  & Α. Κυριακού».

  • Δεύτερη συνάντηση: 06/03/2015 στην αίθουσα «JacquelinedeRomilly» του Υπουργείου  Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συμμαθητές τους και καθηγητές από τα σχολεία της Β΄Αθήνας και να ανταλλάξουν απόψεις για θετικές πρακτικές σχετικά με  την αντιμετώπιση της βίας στο σχολικό περιβάλλον, καθώς και να  συναντηθούν με τον Υπουργό Παιδείας κ Μπαλτά Αθανάσιο και τον  αναπληρωτή Υπουργό κ Κουράκη Τάσο.

Σχετικά με την εκδήλωση :  Δελτίο τύπουΦωτογραφίεςΦωτογραφίες